Trött på din club walk?


Sno Angeleas, rakt av bara! Kvällens tips.

XOXO Kläppis och Grettis

Vänner!

Hej bloggen!

Eftersom jag är supersnabb på att skriva resultatdel fick jag i uppgift att skriva om varför Kläppis är en så bra vän. Det känns fånigt och utelämnande att skriva det här, så jag nöjer med att säga att hon är kul och snäll och bra på MATLAB och ganska ball och sen tänker jag lägga upp en bild på'na, japp så var det med det.

Självklart villle jag själv vara med på bilden, någon typ av credd ska man väl ändå ha för att ha fått hennes dator att surra som en liten dammsugare!


XOXO Grettis


Ps är någon intresserad av att bo med den lilla solstråle som hon trots allt är har jag hört det ryktas om att hon kanske kommer bli sambolös i ett år, så det är läge att lägga in en stöt.

Skriva-rapport-bildbonanza!

Halloj bloggen!

Nu är vi igång igen, vi har fått semlor av min systeryster (tack L), ätit thaimat och råkat att titta på top model istället för att plugga lite sen vi hördes sist.

Nu sitter vi alltså här framför datorn igen. Kläppis leker Rainman och vägrar sluta prata om MATLAB-algoritmer, medan jag sitter och knåpar och pillar med en metoddel, allt för att göra en viss M nöjd, det blir bra det hör hörrni!

Här kommer några fina bilder vi har tagit framför datorn, häftigt med ramen inte sant?


Om ni undrar varför vi ibland ser ut som gnagare är det ju att vi skriver så klart.


XOXO Grettis

Rapportskrivning

What up bloggis!?

Nu börjar den mindre glamorösa delen av labbande, rapportskrivning. Dagarna av top model fotografering, ordvitsar och fotobonanzas är över och ersätts med blod svett och tårar framför datorer, men det kommer gå bra, vi är ju som ni märkt ena riktigt fenor på att skriva. Njut av att ljuset kommer närmare och akta er för isen så hörs vi snart igen!

XOXO Grettis

Dansi dansi!

Tja Bloggis!
I brist på labbrelaterade saker har Kläppis gjort en gif på mig när jag nyårsdansar, fin va?
XOXO Grettis

Closure

En kvart innan utcheckning i labbet idag tittade ett skamset huvud in genom dörren. Det var I.
Slutet gott, allting gott. Innan vi visste ordet av var vi utcheckade från labbet och allt var över.

Är detta slutet?


XOXO Kläppis

Antiklimax

Kära bloggen,


Grettis min säger allt. Vad hände egentligen? Klockan blev fem, fem över fem, tio över fem, kvart över fem, tjugo över fem, ja ni fattar grejen. Nu är klockan tio i sju. Vi har väntat och väntat. Ingen I kom.

Vilket antiklimax.


XOXO Kläppis

HJILP!

Snart kommer I och tittar till oss, vi är asanervösa nu, huh, men vår klassis V säger att han är snäll och vill hjälpa till, det känns betryggande.

Önska oss lycka till!

XOXO Grettis och Kläppis

Labbilabb

Hej bloggen!

Visst undrar alla vad vi egentligen har labbat med idag, eller? Att bara knuffa puckar och ryttare mot varandra blir rätt snabbt en aning långrandigt. Därför festade vi till det riktigt med...


... magneter! De har fått åka med på våra ryttare och vips hände det spännande grejer. Attrahera, repellera, ja de kan allt de där magneterna! Och Grettis är en jäkel på MacReflex-kameran (som dokumenterar det hela) nu.


Typ såhär ser det ut när magneterna åker ryttare. Lajbans!XOXO Kläppis

Yeah yeah, wow wow?

Öppen fråga bloggen; börjar Martin "Martin" Svensson (a.k.a Martin) yla eller yra i låten "(Du är så) yeah yeah, wow wow"?

XOXO oense_cheyer_89

Ordvitsbonanza två!

Hejsan hejsan bloggen!


Nu kommer det alla har väntat på, en ny ordvitsbonanza, HURRA!


Plötsligt och förvånande nog visade det sig att Kläppis kunde stava, det trodde inte Grettis på.


Då blev Kläppis arg över misstron och gav Grettis en propp.


Det ledde till att hon blev diskad...


...för Grettis tyckte att det var onödigt att göra en höna av en fjäder.


Hon vågade dock aldrig påstå något sådant igen, för alla vet ju att bränt barn skyr elden.


Det blev en knivig situation för Grettis vad skulle de nu prata om?


Det gick upp et ljus för Kläppis, mode så oförargligt och så föddes lördagens modeinlägg.XOXO Grettis

Matrast

Apropå att någon i den här labbgruppen gillar att smygta bilder på olika oväntade ställen...


Ststststststockholmsnatt

Kära kära bloggisen!


Som ännu en ursäkt för dåligt söndagsbloggande kommer här ledmotivet till den fantastiska "halvdokumentären" Stockholmsnatt, riktigt bra! Den figurerar ofta här i labbet.


I eftermiddag kommer vår examinator och har kvartsamtal med oss. Mig påminnner det lite om något från Ondskan, jag tycker det verkar läskigt men det blir säkert bra.


XOXO Grettis

Jamen förlåt då

Kära bloggen.

Söndag är för oss en vilodag, precis som för alla präktiga nordbor. Ish. Vi jobbade ju på som små blå i labbet såklart, men bloggen fick vila en aning. Eftersom vi sett att en jäkla massa människor förhoppfullt tittade in och sökte glädje här lovar vi att bättra oss idag, under detta sista mäktiga dygn i labbet. Vi lovar att make up for it idag med många härliga bildbonanzas, och en fågel viskar att det KANSKE kommer ännu ett ordvitsinlägg. KANSKE. Stay tuned.


XOXO Kläppis och Grettis

Alla värstingar!

Och så ett avslutande inlägg såhär på kvällen, som ni kan lyssna på medan vi går hem och nannar sött. Lyssna på Daddy Boastin och ät er spenat så ska ni se att allt blir bra.


XOXO Grettis och Kläppis

Labbbloggens day of fashion

Vi är inte bara smarta här på Labbbloggen, vi är välklädda också.


Grettis knows how to work her hörskelskydd.Alla som någon gång sett minst en sekund av Top Model vet att riktiga modeller söker sig mot ljuset som en mal. Det vet vi också. Varför man ska söka sig till ljuset, jamen det ser ni ju ovan. Det blir helt enkelt magiskt vackra modellbilder.


Sist men inte minst, arbetskläderna i labbet. Vanliga kläder för att skyla kroppen, hörselskydd mot luftbordets buller och framför allt - en stor mössa för att förhindra reflektioner i glasögonen från att försöka mätningarna. Såklart. Att vara snygg på labben är extra viktigt vid luftbordet, för där har Grettis satt upp dolda kameror överallt.
Det lilla pervot.


XOXO Kläppis

Slutsnaskat


Runt klockan 20:30 åts den sista biten godis upp efter en konstant godisförbrukning på ca 300g godis per dag. Nu längtar vi efter morötter.

XOXO Kläppis

Vad är väl en dag på labbet?

Alla får inte chansen att göra tredagarslabben men som Grettis syster fick jag i alla fall prova på hur det var i ungefär en timme antagligen för att jag hade med mig muffins (annars är det inte säkert att jag hade blivit insläppt). Om man labbar tillsammans med labbbloggen-laboranterna så går det mycket ut på att ta bilder med olika föremål som finns till hands. Dock ser ju allt mycket fint och vetenskapligt ut.

Hittade en klocka av okänt ursprung.
Det hela var ganska så spännande (som Hogwartsklockan).

Formler är kul!
Sedan ägnade jag mest tid åt att se ut lite som ringaren i Notre Dame och studera formler (jag har övat på att se smart och insatt ut genom att titta på The big bang theory och studera bilder på Darwin och Carig Venter).
Som i alla gästblogginlägg så hänvisar jag här till min egen hemvist i bloggosvären nämligen radiobloggen för Dront. Läs, lyssna och njut.
Labba väl!
XOXO Lisa


Ordvitsbonanza!

Hej bloggen!

Det sker inte bara mätningar här i labbet, ibland skojar vi till det också. Eftersom vi vet från kommentarerna att många av våra aktiva läsare gillar ordvitsar, kommer här en kort labbordvitsserie


Det gäller att inte vara puckad för att labben ska gå bra.


Passar inte resultaten med teorin kan det få förödande konsekvenser.


Gör man en dålig rapport så tjong i medaljongen får man inte några höga betyg


Då kan man inte mäta sig med andra studenter i konkurensen.

Det var ordvitsarna vi spontant kom på men stay tuned, det kommer säkert fler, jag har redan sett Kläppis gå och skruva på Ketchupflaskor.

XOXO Grettis

Gästlabbblockinlägg

Hej BloggeN^!
Jag heter Mattias och har blivit strandsatt i labbsalen för att min vän Filip har mina nycklar och är nere på stan och dricker öl. Jag ska strax träffa honom men tills dess valde jag att våldgästa labben lite. Kidsen verkar ha kul, just nu matlabar dom en del.
Jag har lekt en del så här kommer lite sköna bilder på mig.
Sen var det ganska roligt att träna krafttag med Grettis också.
Nu ska jag gå, ska bara önska tjejerna ett stort lycka till.

XoXo   Mattias

Inneskor


Medans Grettis är på gymmet och lyfter tunga vikter tillsammans med sin käresta, är undertecknad förvisad till labbet med diagnosen halsont och därmed träningsförbud. Matlabprogrammet som ska hantera vår mätdata finslipas och rutinerad som jag är har jag tagit på mig sköna, svala kläder och inneskor (!). Att vara i labbrummet länge är nämligen lite som att sitta i en bastu där värmen stängdes av för en timme sen: lite väl kvalmigt, för varmt för vinterklädsel och känslan av att fyrtio andra människors gamla andedräkt och hudpartiklar svävar runt ligger som en dimma i luften.

Jag tror bestämt att jag får ta en halstablett för att muntra upp det hela.

XOXO Kläppis

Ännu en dag i labbet

God morgon bloggen!

Så börjar en ny dag i labbet, jag kom nyss hit och har börjat med att vädra lite, det behövdes. Snart ska vi sätta igång igen, idag kommer vi förhoppningsvis hinna med lite airhockey, självklart kommer vi hålla er postade! Eftersom jag det är Kläppis dator som har minneskortsläsare och hon inte är här riktigt än får ni se det senaste fejjankortet där vi blev taggade tillsammans istället, under vår nollning var't!


Kan ni hitta oss i bilden?

XOXO Grettis

Morgonstund har guld i mund

Godmorgon bloggen!

En ny dag har grytt, frukost ska inmundigas och sen är vi på banan igen. Kolla in senare för fler bildbonanzas, spännande äventyr och vardagsglimtar.

XOXO Kläppis

50 BESÖKARE! KALAS!


Nio timmar senare, 50 unika läsare, 70 sidvisningar och 60 inelastiska stötar senare sitter vi här och pular i oss godis av bara farten. Vilket kalas! WHOOP WHOOP!

Dock lägger antalet kommentarer idag sordin på stämningen. Hittills: 0 st.

XOXO Kläppis och Grettis

PANIK!

Herre gud bloggen! Intet ont anande gick vi för att få oss en bit mat på DuPen, vi trodde att allt var frid och fröjd och att det bara skulle vara att promenera tillbaka till labbet och grejerna som vi lämnat här men ICKE. När vi var tillbaka på våning sju var det första som mötte oss ett ledset ansikte, en ensam man kom inte in till sitt labb och till vår stora förvåning gjorde inte vi heller det :( USB-läsaren verkade vara sönder, vi började ringa runt som galningar, men ingen svarade, det känns i och för sig ganska motiverat med tanke på att det är fredagkväll, men ÄNDÅ!

USB-nyckel inte så bra skit.


Grettis lägger upprörd på luren efter ännu en telefonsvarare. (OBS, bilden är arrangerad)


Till slut lyckades Kläppis få tag på Chalmersfatigheter och kunde lugnt och sansat beskriva problemet. (OBS bilden är arrangerad)


De lovade att komma och hjälpa oss så snart nattvakten gick på, han ringde senare och sökte en viss Eva Knäppisnågot (OBS bilden är arrangerad)


Sen var det bara att vänta..............


Vi roade oss med att konstruera ännu en bloggtävling, vems skor, mobil, plånbok, USB-sticka, kofta, kjol och strumpbyxor är vems, guess away bloggisar!

Lyckligt nog löste sig sen allt, någon cool kille/tjej kom och fixade USB-läsaren (Rykten säger att Dragos tidigare under dagen siktats i Forskarhusets korridorer) och sen var vi på banan igen. Kläppis fick krypa till korset och möta en vakt som inte längre behövdes, men han var snygg och glad ändå så det var okej.


Slutet gott allting gott! Nu blir't lite MATLAB på kvällskvisten.

XOXO Grettis och Kläppis

DuP

Tjoho bloggen! Nu har lunchpipan visslat, vi tar kväll och går på DuP. Mjölk som veckans, mmmm bästa eveah! Men var ej oroliga, vi är nog tillbaka innan ni anar. XOXO Grettis och Kläppis

Bakom kulisserna

Kära bloggen!

Vi har redan bjudit på bilder från labbet, men vad gör vi egentligten här? Jojomän det ska ni få veta, varsågoda, njut av denna labbbildsbonanza!

Kläppis har precis blivit insläppt i labbet, förtjusningen lyser i hennes ögon!


Jag väntar på vår labbhandledare O, trevlig kille!


Ibland måste man kalibrera, det är lite segt, men ändå kul för man får vifta med en trollstavsliknande reflexpinne!


Min absoluta BLF skjuter ryttare fram och tillbaka, väldigt labbigt av henne.


Såhär fantastiskt kul är det att leka med mätdatan och ja innan ni frågar, jag sitter så där coolt jämt!


och sist men inte minst, Kläppis med de bästa labbmaskottarna jag har träffat hittills i mitt liv.

XOXO Grettis

Annikal

Den här kvinnan fattas oss. Vi hoppas varmt och innerligt att hon kommer på DuPen, där alla coola kids ju hänger. Ny jacka har hon också, snyggingen.

Godisupphåll

Nu får det vara nog med godis fram till dupen.
Vems påse är vems?

XOXO Kläppis och Grettis

LABBEN!!!!!!(?)!

Här är vi alltså, i labbet. Vi har fått en finfin usb-nyckel som man låser upp med. Det festliga är att man låser upp vid en helt annan dörr i en helt annan korridor och har 30 sekunder på sig att springa och öppna vår dörr. Precis så som alla nycklar brukar fungera alltså.
Här sitter våra labbkompisar. Eller ja, de dök aldrig upp. Så nu kan vi slänga våra saker överallt och spela precis vilken musik vi vill, jättehögt! Därför har vi börjat samla ihop en fantastist labbblogg-spellista. Smakprov kommer eventuellt senare, och den som är snäll kan få subscriba till den efter förfrågan. Nu, åter till smutsiga små ryttare!

XOXO Kläppis

Början!

Nu har labben börjat! Superspännande och läskigt! Vi har tagit bilder men lägger upp dem senare, stay tuned! XOXO Grettis

Min dag i labbet

Kära bloggen,

jag vet att jag har varit frånvarande i några dagar men det beror på att jag har gjort en annan spännande laboration (som såklart ändå inte är hälften så spännande som tredygnslabben). Tillsammans med min tillfällige labbkollega som jag jag samarbetade med löste jag ett mycket adekvat problem: Av misstag hade en kabel av okänd typ kopplats in i ett kärnkraftverk, så vi tog reda på vilken det var och skapade en anpassningskrets som räddade dagen. Vilken kabeltyp den hemliga kabeln var av luskar man snorenkelt ut genom att kolla på bilden nedan.


Eller så öppnar man papperslådan det står "Kärnkraftverk" på och läser på sladden.
Det är vilket som liksom.


XOXO Kläppis


Labview

Hej bloggen!

Ibland labbar vi andra saker än rörelsemängd. Just nu sitter jag och min labbmentor, vän och labbis Annikal i DD och gör en tank i Labview, hittills läcker den bara, men det ska vi snart åtgärda. Det är mysig och lätt syrelös stämmning här, ingen gråter i panik, jag tror att det har att göra med att det bara är läsvecka tre än. Snart ska vi på vikingaDuP, läskigt med hembrygd öl och kött med ben, men Annika är riktigt taggad och hon smittar av sig lite. XOXO Grettis

BLF

Kära bloggen!

 

Idag är Kläppis och labbar utan mig med en av sina andra labbisar. Jag blev glad av hennes inlägg som handlade om mig som BLF så jag ville inte vara sämre. Det är en riktig lycka att han en BLF som Kläppis, hon är en klippa i stormen, ett segel i vinden och en badring när det är vindstilla. Japp hon är helt enkelt Best Labbis 4-evah för att inte tala om hur vacker hon är.

 

XOXO Grettis


Förstudiedagen över

Kära bloggen,

idag har det gått bra med vårt förstudiearbete. Vi har skrivit färdigt vår förstudierapport (Grettis korr-läser den just nu!) och börjat rota igenom gamla manualer.


Sen behövde vi fika. Såklart. Vi åkte hiss.


Det var kul.


Vi hade skor.

Det var fina tjejer på J.A. Pripps. En i randigt och en i blått.


Grettis valde genast skolflicke-Annikal som labbmentor.


Jag valde Karbro. Vilken tur att vi inte valde samma.


Den här killen har antagligen ingen labbmentor men är sjuhelsikes glad ändå.

Nu är det dags att gå hem och äta cajungryta, efter att vi har lämnat in labbrapporten.

XOXO Kläppisen


Ett stycke värsting!Bloggtävling!

Gissa vem i klassen den unge Paolo Roberto liknar mest. Heta priser! Vinn en guidad tur i vårt labb.

Trogen som en hund

Kära bloggen,

det är alltid lite nervöst så här i början av en labb. Förstudierapporter ska skrivas, tankenötter ska knäckas, aktiva form ska skrivas om i passiv form. Då är det tryggt att veta att man har valt rätt BLF, Best Labbis Forever, här i världen. En klippa att luta sig mot i stormen, någon som kan skrika DIY till professorer som struntar i att rätta omtentor, en hjältinna helt enkelt.En lojal labbpartnerinna.

XOXO Kläppis

Välkommen till labbblogg!

Kära bloggen!

Arbetet med det som ska eskalera i en fantastisk, underbar och fyra dygn lång laboration har börjat! Jag och min vapendragare Kläppis har jobbat hårt på en förstudierapport ett par dag och nu börjar den ta form, exciting. Vi har också varit och pratat med vår examinator I som kastade vårt skepp i väggen, HÅRT.

Det känns väldigt spännande och roligt att kunna ge världen vad den verkligen törstar efter en labbblogg! Så återigen varmt välkommen.

Nu går jag tillbaka till att skriva mer vetenskapliga texter.

XOXO Grettis

RSS 2.0